Vene köök

Kodune böfstrooganov 

Raili Mikk, 11. jaanuar 2012 12:33
Kodune böfstrooganovFoto: Jaan Heinmaa
Böfstrooganovi teame vanast ajast tomatipüreest ja koorest kastmega roana, mis on argisem variant vaid rõõsast koorest ja veisefileest tehtud siidisest lihakastmest.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
Böftsrooganoviliha
1 tk Sibul
1 küüs Küüslauk (soovi korral)
50 g Suitsupeekon
Õli-võisegu
2 spl Maisijahu
3 dl Kanapuljong või lihapuljong
3 spl Tomatipasta
2 dl Rõõsk koor
1 spl Hapukoor
Sool
Must pipar

Valmistamine
Haki sibul ja küüslauk ning lõika peekon ribadeks ning kuumuta neid paksupõhjalises kastrulis õli-võisegus, kuni peekonist on rasv välja imbunud ja sibulad kenasti kuldsed. Puista peale jahu ja sega 1 minut. Kalla juurde puljong, tomatipüree ja koored. Maitsesta soola ja pipraga ning hauta umbes 5 minutit. Samal ajal pruunista pannil õlis liha ja lisa kastrulisse. Hauta vaiksel tulel 20 minutit. Naudi keedukartulite ja värske salatiga.