Vene köök

Strooganov sinihallitusjuustuga 

Pille Enden, 11. jaanuar 2012, 12:32
Strooganov sinihallitusjuustuga Jaan Heinmaa
Strooganove on kõige parem valmistada veise välisfileest, aga ka abatükist või tagaosast. Fileeosad vajavad hautamiseks vähem aega kui muud osad.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
500 g Veiseliha (välisfilee)
1 spl Rapsiõli
Või
2 tk Sibul
6 küünt Küüslauk
3 dl Puljong
2 spl Valge veini äädikas
6 dl Rõõsk koor 35%-line
100 g Sinihallitusjuust

Valmistamine
Lõika liha peenikesteks ribadeks ja pruunista 2- 3 minuit pannil või-õlisegus. Lisa hakitud sibul, küüslauk ja äädikas ning hauta edasi (5-6 minutit). Vala nüüd lihale järk-järgult kuuma puljongit ja hauta liha pehmeks. Lisa vahukoor ning hauta veelkord kaste läbi. Segahulka murendatud sinihallitusjuust ja maitsesta soola-pipraga. Serveeri koos keedetud riisi või kartulitega.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee