Ergutav seenesuppFoto: Daisy Lappard
Aasia köök
9. jaanuar 2012, 06:41

Ergutav seenesupp

Kasuta selle supi valmistamisel võimalusel shiitake-seeni, mis on tuntud oma tervislikkuse poolest. Eelkõige Aasias, kuid ka mujal maailmas aina populaarsemad shiitake-seened sisaldavad vähivastaseid aineid ja nende söömine aitab alandada kolesterooli ja vererõhku. Aasias teatakse neid kõrge antioksüdantide sisalduse tõttu ka kui immuunsust toetavaid ja viirusevastaseid abimehi. Just tänu antioksüdantidele aeglustavad seened ka vananemist.

Kogus: kahele
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
1 tk Sibul
2 küünt Küüslauk
0.5 tl Ingver (hakitud)
0.25 tl Tšilli (hakitud, punane)
4 tk Shiitake-seened või
10 tk Šampinjonid
0.5 l Puljong (köögiviljadest)
70 g Tofu
50 g Bambusevõrsed (konservist)
0.5 tl Suhkur
3 spl Jaapani riisiäädikas
1 spl Sojakaste
Roheline sibul

Valmistamine
1. Haki sibul, küüslauk, tšilli ja ingver. Kuumuta õlis.2. Viiluta seened ja prae kergelt läbi.3. Lisa puljong ja lase sel keema tõusta.4. Lisa puljongi hulka bambusevõrsed ja tofukuubikud.5. Maitsesta supp suhkru, sojakastme ja riisiäädikaga. Vajadusel lisa ka soola.6. Lase supil veelkord keema tõusta ja serveeri rohelise sibulaga.