Kohakala kõrvitsarisotogaFoto: Daisy Lappard
Kalatoitude retseptid
9. jaanuar 2012, 06:41

Kohakala kõrvitsarisotoga

Kõrvits on kasulik paljude hädade korral – vili sisaldab palju kasulikke mineraalaineid, vitamiine ja kasulikke õlisid. Kõrvitsatoitudega saab leevendada erinevaid põletikke ja kõhuhädasid, sh on need abiks kõhukinnisuse vastu. Omal kohal on vili ka neeru- ja maksahaiguste korral.

Kogus: kahele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
160 g Kohakala (filee)
100 g Kõrvits
1 spl Või
2 küünt Küüslauk
0.5 dl Valge vein (kuiv)
1 dl Puljong (köögivilja- kala- või kanapuljong)
1 dl Risotoriis

Valmistamine
1. Haki küüslauk peeneks ja kõrvits väikesteks kuubikuteks.
2. Sulata või ja selles küüslauk ning kõrvits.
3. Lisa potti kuivatatud riis ja kuumuta läbi.
4. Vala juurde valge vein ja hauta, kuni alkohol on aurustunud.
5. Lisa osa puljongist ja hauta, kuni riis on vedeliku peaaegu sisse imanud. Seejärel lisa teine osa puljongist ja hauta, kuni riis on pehme.
6. Risoto haudumise ajal maitsesta kala soola ja pipraga ning prae pannil mõlemalt poolt pruuniks või küpseta ahjus.