Küpsetised

Kaerahelbepätsid II 

Inga Saarepere, 5. jaanuar 2012 10:00
KaerahelbepätsidFoto: Kristjan Lepp
Vanaemadeaegne retsept on endiselt au sees. Eriti pisipere seas.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
Või või
100 g Margariin
300 g Kaerahelbed (jämedad)
0.5 tl Kaneel (jahvatatud)
Sidrunikoor või
1 tl Apelsinikoor (riivitud)
1 tl Vanill- või vanilliinsuhkur
2 tk Muna
100 g Suhkur
Mandlilaastud või
60 g Pähklid (purustatud)

Valmistamine
Sulata margariin. Lisa kaerahelbed ja maitseained margariini hulka. Vahusta munad suhkruga tugevaks vahuks ja sega kaerahelbesegusse. Lisa mandlilaastud. Sega tainas ettevaatlikult läbi. Eelkuumuta ahi 200 kraadini. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga ja tõsta lusikaga plaadile tainast väikesed kuhjad. Aseta ahjuplaat kuuma ahju ja küpseta 10–15 minutit või seni, kui pätsid muutuvad pealt kuldpruuniks. Serveeri jahtunult, kõrvale paku piima.Kogus 12 tükki.