Aafrika köök

Mango-chutney valgehallitsujuustuga 

Kadri Kroon, 20. detsember 2011, 10:46
Mango-chutney valgehallitusjuustuugaFoto: Jaan Heinmaa
Minu chutney retsept on saadud ühe Lõuna-Aafrika veinimeistri emalt, kellel on sellega neljakümneaastane kogemus. Chutney läheb valgehallitusjuustude kõrvale ja leiab kasutust ka muude toitude, sealhulgas hommikuste kuumade juustuvõileibade maitselisandina. Loomulikult pole meil poes mangod nii valmis kui Aafrikas, kuid sellepärast ei maksa muretseda, sest mango-chutney’t saab teha ka rohelistest pooltoorestest viljadest. Ainult suhkrukogust tuleb pisut suurendada.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
2 tk Mango (suur)
1 cm jupp Ingver
1 tk Sibul
2 küünt Küüslauk
Karripulber
1 dl Demerara suhkur
1 tk Sidrun (pressitud mahl)
1 spl Sinepiseemned
1 kaun Tšilli
2 - 2.5 dl Valge vein (kuiv)
Sool
Valgehallitusjuust (näiteks Brie, serveerimiseks)

Valmistamine
Koori mangod, eemalda kivid ja tükelda. Haki ingver, sibul, küüslauk ja tšilli. Vala kõik ained potti ja kuumuta umbes 40 minutit tasasel tulel kuni paksu moosi saamiseni. Ära unusta segada ja soolaga maitsestada!

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee