Eesti köök

Piimas hautatud Ahja leibjuust murakamoosiga 

Kadri Kroon, 20. detsember 2011, 10:47
Piimas hautatud Ahja leibjuustFoto: Jaan Heinmaa
Üdini Soome viis Lapimaalt pärit juustu nautida hõlmab juustu hautamist piima ja koore segus – nii saab muidu hamba all krudisev tihe juust hoopis teistsuguse, pehme ja mahlase tekstuuri. Selle juurde käivatest kohustuslikest murakatest ma pigem ei räägigi. Neid leidub Soomes paraku Eestist kõvasti rohkem, nii et enamasti tuleb meil kahjuks moosi poeriiulilt otsida.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
1 ketas Ahja leibjuust
0.5 l Piim
2 dl Rõõsk koor 35%-line
3 spl Suhkur
2 juppi Kaneelikoor
6 spl Murakamoos

Valmistamine
Lõika juust sektoriteks. Kuumuta piim ja koor potis keemiseni. Keera kuumus madalamaks. Vala potti suhkur ja sega sulamiseni. Riivi kaneelikoore küljest veidi kaneeli ja pane see kõrvale. Ülejäänud koored libista piima sisse ja lase 10 minutit maitset anda. Eemalda kaneelikoored, tõsta piima sisse juustusektorid ja hoia seal paar minutit. Tõsta pehmed juustutükid ettevaatlikult spaatliga välja ja aseta taldrikutele. Raputa peale veidi kaneelipuru, pane taldrikutele kaunistuseks kaneelikoored. Serveeri koos murakamoosiga.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee