Sidrunilõhe kirsstomatikuskussiga
Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min
Koostisosad
200 g Kuskuss
3 tl Meresool või
1.5 tl Sool (tavaline)
0.5 tl Paprika (jahvatatud)
1 spl Ingver (värske, riivitud)
250 ml Vesi (keedetud)
0.5 tk Punane sibul (hakitud, väike)
1 tk Sidrun (mahl ja koor)
1 spl + 1 tl Küüslauguõli
300 g Kirsstomat
4 portsjontükki Lõhefilee
4 spl Koriander (värske, hakitud)
Valmistamine
1. Pane kuskuss kuumakindlasse kaussi koos 2 tl meresoolahelveste (või 1 tl tavalise keedusoolaga), ¼ tl paprika ja riivitud ingveriga. Sega korralikult läbi ja kalla siis äsjakeedetud vette. Kata kauss kile või taldrikuga ja jäta seisma. 2. Teise kaussi pane peeneks hakitud sibul. 3. Võta lai madal nõu, millesse mahuksid hiljem ära lõhetükid, ja riivi sellesse sidrunikoor. 4. Pigista sidrunimahl sibulakaussi.5. Lisa sidrunikoorekaussi ülejäänud sool ja paprika ning sega 1 sl küüslauguõliga.6. Poolita kirsstomatid ja pane kolmandasse kaussi, kalla neile peale ülejäänud 1 tl küüslauguõli, sega natuke ja jäta seisma.7. Kuumuta suur pann lõhefilee praadimiseks. Kuni see soojeneb, kasta ja keera fileetükke „kooreanumas”, nii et need oleksid üleni kaetud riivitud sidrunikoore, paprika ja õlise soolaga.8. Aseta fileed tulisele pannile ja küpseta sõltuvalt paksusest 2–3 minutit kummaltki poolt. Sa tahad, et fileed oleksid mahlased ja keskelt erksat korallivärvi, nii et hoia küpsemisel silm peal. 9. Senikaua kui kala küpseb, võta lahti kuskussikauss – kuskuss peaks olema nüüd kõik vee endasse tõmmanud – ja sopsuta kohevaks. Seejärel kalla tomatid ja sidrunimahlane sibul koos mahla ja kogu täiega kuskussi sisse. Sega kahvliga segamini.10. Lisa kuskussi sisse peaaegu kogu koriander ja sega läbi. Maitse ja vajadusel lisa veel soola. Tõsta igale taldrikule veidi kuskussi, aseta kõrvale fileetükk ning puista peale pisut koriandrit, kui sööjatele taldrikud kätte annad.
Kommentaarid (0)