Tortide retseptid

Laimi-vaarika-juustutort 

Angeelika Kang, 26. detsember 2011, 06:37
Laimi-vaarika-juustutort Jaan Heinmaa
Tu­meda kakaoküpsistest põhjaga hapu­kas lai­mi­maitseli­ne juustu­tort meel­dib pal­ju­dele, ku­na pol e lii­ga magus.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
200 g Kakaoküpsised
90 g Või
TÄIDIS
800 g Toorjuust (maitsestamata)
2.5 dl Suhkur
4 tk Muna
2 tk Munakollane
3 tk Laim
200 g Vaarikas (külmutatud)

Valmistamine
Kuu­mu­ta ahi 160 kraadi­ni. Pu­rusta küpsised peeneks jahuks ja sega su­latatud võiga. Vooderda 24 cm läbimõõdu­ga lah­tikäi­va tordi­vormi põhi ja servad küpsetuspaberi­ga. Suru küpsi­sesegu vormi põhja. Täi­di­se tegemiseks sega omavahel toorjuust, suh­kur, munad, mu­nakol­lased, lai­mi rii­vi­tud koor ja mahl. Sega õrnalt juurde külmu­nud vaarikad. Vala segu põhjale ja küpseta 1 tund. Lüli­ta ahi väl­ja, tee ah­juuks vei­di­ke praoki­le ja jahu­ta ah­jus. Hoia enne serveeri­mist külmkapis.Kogus 8 kuni 10 tükki.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee