Itaalia köök

Salat vinnutatud singi ja avokaadoga 

Angelica Udeküll, 2. jaanuar 2012, 09:36
Salat vinnutatud singi ja avokaadogaFoto: Daisy Lappard
Hõrk ja lõhnav taldrikutäis isutab mistahes kellaajal.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
1 tk Avokaado
0.5 tk Sidrun (pressitud mahl)
50 g Sink (vinnutatud)
3 tk Kirsstomat
0.5 tk Punane sibul
Salatilehed (näiteks rukola või beebispinat)
Sool
Must pipar
Oliiviõli (extra virgin, soovi korral)

Valmistamine
1. Poolita avokaado, eemalda kivi ja eralda lusikaga viljaliha.2. Viiluta avokaado viljaliha, pigista peale sidrunimahl ning maitsesta soola ja pipraga.3. Viiluta sibul ja poolita kirsstomatid.4. Aseta taldriku põhja veidi värskeid salatilehti, seejärel lisa maitsestatud avokaado ja tomatid ning viimasena ribadeks lõigatud sink.SOOVITUS:* Salatipõhjaks sobib hästi rukola, aga ka näiteks beebispinat, mis on pehmema maitse ja struktuuriga kui rukola.* Kui salat tundub kuiv, võid peale niristada veidi valge veini äädikat või õli-äädikakastet.