Aafrika köök

Maroko kalapada 

Pille Enden, 19. detsember 2011, 06:27
Maroko kalapadaFoto: Jaan Heinmaa
Lihtne, kuid põneva maitsega kalaroog sobib neile, kes armastavad tugevaid vürtsikaid maitseid.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min
1 tund 30 minutit + 30 minutit hautamiseks

Koostisosad
700 - 800 g Kalafilee (valge kala)
2 tk Porgand
1 tk Paprika (punane)
2 tk Suvikõrvits (väike)
2 tk Sibul
4 spl Oliiviõli
400 g Tomat (kooritud, konserv)
1 tl Ingver (kuivatud, jahvatatud)
MAITSESEGU
3 spl Oliiviõli
1 tk Sidrun (pressitud mahl)
2 küünt Küüslauk (purustatud)
1 tl Sool
1 tl Juustuköömned (jahvatatud)
2 tl Paprika (jahvatatud)
1 tl Tšillipulber
3 spl Koriander (hakitud, värske)

Valmistamine
Sega maitsesegu ained kausis kokku. Lõika kalafileed 3 cm suurusteks tükkideks, pane maitsesegusse ja lase 1 tund seista. Koori porgandid. Poolita paprika, eralda seemned ja valge osa. Lõika porgandid ja paprika kangideks, viiluta suvikõrvitsad. Koori sibulad ja lõika sektoriteks. Kuumuta köögivilju kuumas õlis 2–3 minutit. Lisa terved nõrutatud tomatid ja ingver ning hauta 20 minutit. Lisa kalatükid ja keeda veel 10 minutit. Maitsesta soolaga. Serveeri keedetud riisi või leivaga.