Nädala kook

Kodused kohukesed 

Epp Mihkels, 12. detsember 2011, 12:17
Kodused kohukesedFoto: Jaan Heinmaa
Miks peaks kodus kohukesi valmistama? Sest isetehtud kohukesed on eheda ja puhta maitsega. Pealegi on neid mõnus koos lastega meisterdada. Soovi korral võib lisada ka rosinaid, hakitud kuivatatud puuvilju, mooniseemneid, kookoshelbeid, riivitud šokolaadi, kakaod vm.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
200 g Kohupiim (sobib ka rasvatu)
200 g Tume šokolaad
50 g Või (toasoe ja hästi pehme)
0.25 dl Suhkur
0.5 tl Vanill- või vanilliinsuhkur
3 - 4 spl Rõõsk koor 10%-line

Valmistamine
Sega kohupiim pehme või ja suhkrutega ühtlaseks massiks ning hõõru pisut vahule. Kui sul on kodus sushi valmistamiseks mõeldud spetsiaalne riisivorm, võid kohupiima sinna jagada ja külmkappi tahenema panna. Kui sellist vormi pole, tõsta kohupiim küpsetuspaberile ning vormi peenikeseks ja tihkeks rulliks. Lase külmikus tund taheneda. Eriti kannatamatud võivad segu 0,5 tunniks sügavkülma panna. Sulata šokolaad ja sega hulka kohvikoor. Võta kohukesed vormist välja või lõika rullist meelepärase pikkusega jupid, kasta šokolaadi või vala sellega üle. Soovi korral võid kohukesed ka kaunistada, näiteks sulatatud valge šokolaadiga. Aseta nad restile, pane taas külmikusse ja lase seista seal šokolaadi hangumiseni (umbes veerand tundi).
Kogus 10 tükki.