Prantsuse köök

Quiche sinihallitusjuustu ja viinamarjadega 

Angeelika Kang, 23. jaanuar 2012 06:27
Quiche sinihallitusjuustu ja viinamarjadegaFoto: Jaan Heinmaa
Prantsuse köögi üks tuntumaid pirukaid, kus kasutatakse juustu ja koort. Selles pikantses versioonis on kasutatud sinihallitusjuustu, viinamarju ja krõmpsuvaid pähkleid.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
120 g Või
3 dl Jahu
0.5 tl Sool
1.5 spl Sidrunimahl
2 - 3 spl Vesi
JUUSTUTÄIDIS
200 g Sinihallitusjuust
0.5 dl Piim
2 dl Rõõsk koor 35%-line
3 tk Muna
Sool
Must pipar
100 g Kreeka pähkel
300 g Viinamarjad

Valmistamine
Näpi külm või, jahu ja sool purutaoliseks massiks. Lisa sidrunimahl ja külm vesi ning sega ühtlaseks tainaks. Keera tainas kilesse ja hoia pool tundi külmkapis. Rulli tainas kergelt jahusel laual laiali. Tõsta lahtirullitud tainas võitatud 24 cm suuruse pirukavormi põhja ja äärtele. Pane vorm täidise valmistamise ajaks külma. Küpseta põhja 225-kraadises ahjus 10 minutit. Vähenda ahju kuumust 175 kraadini. Poolita viinamarjad ja eemalda seemned. Aseta poolitatud viinamarjad pirukapõhjale, kumer pool üleval. Sega murendatud juust, piim, vahustamata koor ja munad. Maitsesta soola ja musta pipraga. Vala segu eelküpsetatud põhjale. Puista üle kreeka pähklitega ja küpseta 30 minutit.Kogus 8 lõiku.