Karamellistatud kitsejuust brioche´i ja õunatšatnigaFoto: Kristjan Lepp
Prantsuse köök
12. detsember 2011, 11:01

Karamellistatud kitsejuust brioche´i ja Eesti õuna tšatniga

Kitsejuust inspireerib looma tõeliselt külluslikke maitsekombinatsioone.

Kogus: kaheksale
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
BRIOCHE
225 ml Piim
20 g Presspärm
1 tl Sool
1 spl Suhkur
490 g Jahu
2 tk Muna
115 g Või
400 g Kitsejuust
4 tl Fariinsuhkur
ÕUNATŠATNI
75 g Vesi
125 g Suhkur
1 spl + 1 tl Õunaäädikas
250 g Õun (Eesti taliõun)

Valmistamine
Brioche´i valmistamiseks pane toatemperatuurini soojenenud piima sisse pärm, sool ja suhkur ning lase 20 minutit seista. Lisa jahu ja sega. Seejärel lisa ühekaupa munad ja sega taas. Lisa sulavõi ja lase 2,5 tundi seista. Määri kandiline ahjuvorm seest võiga, täida 2/3 vormist tainaga ja lase 20 minutit kerkida. Küpseta 180-kraadises ahjus 45 minutit.
Raputa kitsejuust üle fariinsuhkruga. Kuumuta ahi 250 kraadini ja pane juust 4-5 minutiks ahju, kuni suhkur karamellistub.
Õunatšatni valmistamiseks pane potti vesi, suhkur ja äädikas ning keeda 2-3 minutit. Lisa õunakuubikud ja keeda veel 1 minut.