Kartuliskoonid Parmesani ja peekonigaFoto: Jaan Heinmaa
Inglise ja Iiri köök
12. detsember 2011, 06:52

Kartuliskoonid parmesani ja peekoniga

Šotlaste maailmakuulsad skoonid on üks paljudest võimalustest, kuidas kogu pere nädalavahetusel lihtsa vaevaga loetud minutite jooksul maast lahti saada. Singi, parmesani ja pune vastupandamatu lõhnabukett tirib teki alt välja viimase kui unimütsi!

Koostisosad
4 viilu Toorsuitsupeekon
150 g Jahu
2 tl Küpsetuspulber
0.5 tl Sool
50 g Või (külm)
125 g Kartul (keedetud)
50 g Parmesan (kuubikud) v. muu kõva juust
1 tl Harilik pune
2 spl Piim
1 tk Munakollane

Valmistamine
Prae peekon pannil krõbedaks ja tõsta majapidamispaberile nõrguma. Sega kausis jahu, küpsetuspulber ja tükeldatud või purutaoliseks massiks. Lisa riivitud kartulid, pune, tükeldatud peekon, Parmesani-kuubikud ja sool. Lisa nii palju piima, et tainas saaks tihe, kuid siiski pehme. Kummuta tainas jahusele tööpinnale ja rulli 1,5 cm paksuselt laiali. Tee ümmarguse vormiga umbes kümme 6 cm läbimõõduga pätsi. Tõsta skoonid ahjuplaadile, määri lahtikopitud munakollasega ja küpseta 220-kraadises ahjus 10–15 minutit.
Kogus 10 tükki.