Kartuliskoonid parmesani ja peekoniga
Koostisosad
4 viilu Toorsuitsupeekon
150 g Jahu
2 tl Küpsetuspulber
0.5 tl Sool
50 g Või (külm)
125 g Kartul (keedetud)
50 g Parmesan (kuubikud) v. muu kõva juust
1 tl Harilik pune
2 spl Piim
1 tk Munakollane
Valmistamine
Prae peekon pannil krõbedaks ja tõsta majapidamispaberile nõrguma. Sega kausis jahu, küpsetuspulber ja tükeldatud või purutaoliseks massiks. Lisa riivitud kartulid, pune, tükeldatud peekon, Parmesani-kuubikud ja sool. Lisa nii palju piima, et tainas saaks tihe, kuid siiski pehme. Kummuta tainas jahusele tööpinnale ja rulli 1,5 cm paksuselt laiali. Tee ümmarguse vormiga umbes kümme 6 cm läbimõõduga pätsi. Tõsta skoonid ahjuplaadile, määri lahtikopitud munakollasega ja küpseta 220-kraadises ahjus 10–15 minutit.
Kogus 10 tükki.
Kommentaarid (0)