Vürtsikas hakklihatortFoto: Jaan Heinmaa
Mehhiko köök
14. detsember 2011, 12:38

Vürtsikas hakklihatort

Kasuta tordis suuri õhukesi ülepannikooke või tortiljasid. Võid tordi ette valmistada juba eelmisel päeval ja ahjus küpsetada alles vahetult enne serveerimist.

Kogus: kaheksale
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
Pannkook või
6 tk Tortilja (suured ja õhukesed)
2 tk Sibul
2 küünt Küüslauk
400 g Hakkliha
800 g Purustatud tomatid
Tšillimaitseaine
Sool
250 g Riivjuust
800 g Konservoad (punased)
2.5 dl Tšillisalsa

Valmistamine
Kuumuta hakitud küüslauku ja sibulat õlis paar minutit madalal kuumusel. Sega juurde hakkliha ja pruunista ka see õlis mõnusaks. Nüüd lisa tihedal sõelal paksemaks nõrgunud tomatikonserv ja tšillimaitseaine. Kuumuta veel 5 minutit, maitsesta soolaga ja tõsta kaussi. Kuumuta nõrutatud ube 3 minutit õlis. Lisa tšillisalsa ja küüslaugusool ning purusta sauseguriga ühtlaseks pastaks. Laota 24 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhja küpsetuspaber ja pane sellele esimene pannkook või tortilja. Kata pooled pannkoogid hakkliha- ja pooled oaseguga. Raputa iga kihi vahele riivjuustu. Küpseta 175-kraadises ahjus 40 minutit fooliumi all ja veel 20 minutit ilma fooliumita. Eemalda vormi servad ja lase enne lahti lõikamist 10 minutit jahtuda.
Kogus 8 lõiku.