Linnuliha retseptid

Aasiapärane kana-nuudlisupp 

Angeelika Kang, 21. detsember 2011, 07:06
Aasiapärane kana-nuudlisuppFoto: Angeelika Kang
Vürtsikas kanasupp paneb vere kiirelt käima. Kana asemel sobib sarnaselt kasutada ka kalkuni rinnafileed.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
300 g Kanafilee (tükeldatud)
3 spl Õli
1 tk Suvikõrvits (väike)
0.5 tk Porrulauk
2 küünt Küüslauk
2 tl Ingver (hakitud)
2 spl Punane karripasta
1 l Kanapuljong
4 dl Kookospiim
1 spl Austrikaste
100 g Munanuudlid
2 tk Laim (pressitud mahl)
2 spl Koriander (hakitud)

Valmistamine
Kuumuta vokkpannil 1 spl võid ja pruunista kana mitmes jaos. Tõsta kõrvale ja hoia soojas. Kuumuta pannil ülejäänud õli ja pruunista tükeldatud suvikõrvitsat mõni minut. Lisa ribadeks lõigatud ingver, küüslauk ja porru. Sega minuti pärast juurde karripasta, puljong, kookospiim ja austrikaste. Lisa ka kana ja lase supil vaikselt keeda, kuni kana on küps. Lisa nuudlid ja kuumuta 5 minutit. Maitsesta suppi laimimahlaga. Serveerimisel raputa supile hakitud koriandrit.