Võileivade retseptid

Võileivatort ricotta-täidise ja suitsukanaga 

Kristel Vokk, 19. detsember 2011, 06:29
Võileivatort ricotta-täidise ja suitsukanagaFoto: Kristel Vokk
Tavapärase hapukoore asemel kasutasin seekord võileivatordis ricotta-kohupiimapastat koos majoneesi, hapukoore ja hot-dogi-kastmega, mis tegelikult maitseb pisut nagu magus sinep ja annab kastmele mõnusa maitsenüansi.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
12 viilu Röstsai (täistera)
100 g Hapukoor
100 g Majonees
250 g Ricotta-kohupiim
2 spl Hot dogi kaste (Felix)
Sool
Sidrunipipar
250 g Suitsutatud kanakintsuliha
0.5 tk Kurk (pikk)
1 tk Paprika

Valmistamine
1. Lõika saialt koorikud ära. Sega kõik kastme komponendid kokku.2. Haki suitsutatud kana kintsuliha, värske kurk ja paprika väikesteks kuubikuteks.3. Lao kolm saiaviilu serveerimisalusele, määri saiale kastmesegu. Puista peale suitsukana ja kurk. Määri saiale kastet ning aseta see kastmega pool allapoole kana ja kurgile. Tee nii ka ülejäänud saiaviiludega. Kata saiakiht ka pealt kastmega, korda täidise, kana ja kurgi/paprikaga, kuni kõik komponendid on otsas. Viimasena kata sai pealt ja külgedelt kastmega ning kaunista sulle sobival viisil. Aseta külmikusse paariks tunniks tahenema.