Talvine jõulukookFoto: Kristel Vokk
Küpsetised
1. detsember 2011, 08:31

Talvine jõulukook

Kook, mis sobib suurepäraselt jõululauale magusaks ning pärast jõule saab selles koogis suurepäraselt ära kasutada järelejäänud piparkooke.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
150 g Piparkook
50 g Või
TÄIDIS
175 g Toorjuust Milka
25 g Harilik sarapuupähkel (röstitud)
400 g Toorjuust
125 g Hapukoor
2 tk Muna
1 dl Suhkur
1 tl Vanilliekstrakt

Valmistamine
1. Purusta küpsised ning sega sulatatud võiga. Suru küpsisepuru küpsetuspaberiga kaetud 20cm või 24cm läbimõõduga koogivormi põhja.2. Tükelda röstitud metsapähklid ja sega toasooja Milka toorjuustuga. Määri segu küpsisepõhjale.3. Sega toasoe toorjuust, munad, suhkur, hapukoor ja vanilliekstrakt ühtlaseks massiks ning vala vormi.4. Kuumuta ahi 175C-ni, küpseta kooki umbes 45 minutit. Jäta kook ahju umbes üheks tunniks tahenema ning aseta jahtunud kook 5 tunniks kuni üleööks külmkappi. Serveeri šokolaadilaastudega.