Itaalia köök

Pennevorm juustu ja peekoniga 

Pille Enden, 14. detsember 2011, 06:35
Pennevorm juustu ja peekonigaFoto: Jaan Heinmaa
Rohke juustuga valmistatud vormiroog maitseb kogu perele. Kasuta selles suuremaid makaronitooteid, näiteks pennet.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min
40 minutit + 10-15 minutit ahjus

Koostisosad
300 g Penne (või muu torujas pasta)
120 g Peekon
3 dl Rõõsk koor 10%-line
200 g Riivjuust
1 spl Dijoni sinep
1 tl Paprika (jahvatatud)
1 spl Oliiviõli
Sool
Must pipar
KATE
Parmesan (jämedalt riivitud)

Valmistamine
Keeda penne rohkes vees peaaegu pehmeks, nõruta ja sega vähese oliiviõliga. Lõika peekon viiludeks ja pruunista pannil omas rasvas. Tõsta majapidamispaberile nõrguma. Vala pannile kohvikoor ja kuumuta keemiseni, kuid ära keeda. Lisa riivitud juust, sinep, jahvatatud paprika ja must pipar. Sega koort pidevalt. Kuumuta keemiseni tulel mõni minut ehk kuni kaste pakseneb. Maitsesta soolaga.Määri 20 x 20 cm suurune ahjuvorm õliga. Kummuta penne ja peekon vormi, vala peale juuustukaste ja raputa pinnale Parmesan. Küpseta vormi 225kraadises ahjus 10-15 minutit ehk kuni juust on kuldpruun.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee