Sealiha-riisiroog kookospiimagaFoto: Jaan Heinmaa
Lõunasöögi retseptid
5. juuli 2012, 05:05

Sealiha-riisiroog kookospiimaga

Taipärane terav pajaroog, kus aukohal troonib kookospiim, milleta ei saa hakkama pea ükski idamaine supp, kaste või hautis. Särtsakust võib lisada karripasta koguse suurendamisega.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
120 g Pikateraline riis
400 g Kookospiim
1.5 spl Punane karripasta
300 g Sealiha (taine, tükeldatud)
1 pakk Köögiviljasegu (Külmutatud, näiteks vokiköögiviljad)
2 spl Suhkur
2 spl Kalakaste

Valmistamine
Pane riis keema. Raputa kookospiima purki ja kalla pool purgi sisust kuumale pannile. Lisa karripasta ja keeda mõni minut. Lisa tükeldatud sealiha, hauta kaane all küpseks. Viimaks lisa ülejäänud kookospiim, vokiköögiviljad, suhkur ja kalakaste. Lase haududa 5–7 minutit ning sega kokku riisiga.