Õllepraad punase kapsa salatigaFoto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
30. november 2011, 10:55

Õllepraad punase kapsa salatiga

Mõnusalt krehvtine õllepraad maitseb hästi tummise kapsasalatiga.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
520 g Õllepraad (Rakvere)
0.75 dl Sidrunimahl
0.5 dl Demerara suhkur
1 spl Palsamiäädikas
Sool
Must pipar
1 tk Punane sibul (suur)
2 dl Hapukoor
800 g Punane kapsas

Valmistamine
Lõika kapsas õhukesteks viiludeks. Tõsta kaussi ja lisa sidrunimahl, suhkur, äädikas, sool ja pipar. Tambi kapsast pudrunuiaga 3-4 minutit või kuni kapsas hakkab kaunilt läikima- eraldub mahla. Koori ja viiluta õhukeselt sibul, sega kapsa hulka. Lase salatil maitsestuda järgmise päevani. Sega vahetult enne serveerimist juurde hapukoor ja maitsesat vajadusel veel soola ja pipraga. Küpseta ahjupraad vastavalt pakendil märgitud juhendile ning serveeri koos salatiga.