Küpsetised

Kõrvitsakook astelpajuga 

Epp Mihkels, 28. november 2011 05:56
Kõrvitsakook astelpajugaFoto: Jaan Heinmaa
Kaneeli ja ingveriga kõrvitsakook saab ilusat jumet juurde astelpajumarjadest.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: kuni 20 min
+ 1 tund ahjus

Koostisosad
1 kg Kõrvits (puhastatud)
6 tk Muna
2 dl Suhkur
2 dl Õli
2 dl Hapukoor
7.5 dl Täisteranisujahusegu
1 spl Küpsetuspulber
1 spl Ingver (kuivatud, jahvatatud)
1 tl Kaneel (jahvatatud)
Sool
ASTELPAJUKATE
5 dl Astelpaju
100 g Valge šokolaad

Valmistamine
Riivi kõrvits peene riiviga. Lisa munad, suhkur, õli ja hapukoor ning töötle mass ühtlaseks. Sega jahu hulka küpsetuspulber, ingver, kaneel ja sool ning lisa siis kõrvitsasegule. Sega tainas kiiresti ühtlaseks, kalla küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja puista peale astelpajumarjad. Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 55 minutit. Seejärel puista koogile riivitud valge šokolaad ja küpseta veel 5 minutit. Lase enne serveerimist jahtuda.Kogus 10-le.