Ulukiliha retseptid

Metskitse-tartar värske mädarõika, šalottsibula ja vutimunaga 

Andrus Laaniste, 28. november 2011, 06:06
Metskitse-tartar värske mädarõika, šalottsibula ja vutimunagaFoto: Vein ja toit II
Metskits on taimetoiduline loom, kelle liha võib süüa ka toorelt.

Kogus: kahele
Valmistusaeg: kuni 20 min
+ 2 tundi sibulate marineerimiseks

Koostisosad
200 - 300 g Metskitsefilee
Meresool
Must pipar
Oliiviõli
2 cm jupp Mädarõigas
1 tk Šalottsibul
Valge veini äädikas või
2 dl Õunaäädikas
2 - 4 tk Vutimuna
Hapuoblikas või
Põld-võõrkapsas ehk rukola (serveerimiseks)

Valmistamine
Kasuta värsket metskitse sise- või välisfileed, võib olla ka põder, mille liha on kindlasti kotrollitud. Sügavkülmuta filee. Seejärel lõika 0,2 x 0,2 cm kuubikuteks ja maitsesta meresoola, musta pipra ja kvaliteetse oliiviõliga. Riivi peale mädarõigast ehk eesti ingverit.Haki šalott ribadeks ja pane ribad paariks tunniks valgeveiniäädikasse, sobib ka õunaäädikas.