Ulukiliha retseptid

Metskitsehautis metsaseene ja tapenade-kartulitega 

Andrus Laaniste, 3. september 2012, 04:44
Metshirvehautis metsaseene ja tapenade-kartuligaFoto: Vein ja toit
Oliivimekiga ulukiliha pakub mõnusat vaheldust eestimaisele klassikale.

Kogus: kahele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
200 - 300 g Metskitseliha
1 tk Sibul
1 tk Porgand
2 küünt Küüslauk
Tüümian
6 - 7 tk Seened (eelista metsaseeni, ka soolaseened)
1 dl Punane vein
Rõõsk koor
2 viilu Sai
2 spl Oliiviõli
2 tk Kartul (keedetud)
TAPENADE
5 - 6 tk Oliivid
1 tk Küüslauk
1 tk Anšoovisefilee
Oliiviõli (maitseks)
Kappar (maitseks)
Sidrunimahl (maitseks)

Valmistamine
Tapenade’i valmistamiseks purusta ained uhmris või köögikombainis. Prae kartuliviilud oliiviõlis kuldseks ja maitsesta tapenade’iga. Prae kitseliha õlis koos porgandi, sibula ja küüslauguga ning hauta kaane all koos tüümianiga pehmeks. Lisa vahepeal ka sool ja pipar, kvaliteetne lihapuljong, vein ning lõpupoole ka metsaseened ja veidi koort.Kata paks pehme kahekäe-saiakäär lihasegu ja tapenade-kartuliga.