Kasutajate retseptid

Priske hakklihapitsa 

Toidutare, 2. aprill 2007 15:19

Kogus: kaheksale
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
Pärmitaigen
1 väike pärm
suhkrut
soola
natuke kardemoni (½teelusikat või veidi vähem)
1 kruusitäis piima (suur kruus 250-300 ml)
½ kruusitäit õli (kokkuhoidlik pool)
600-700 gr jahu
Katteks
600-700 gr hakkliha
õli praadimiseks
soola
pipart
2 keskmist jämeda riiviga riivitud porgandit
200 gr sinki
2-3 suurt sibulat
1 purk ananassi konservi
1 paprika
1 purk seeni (šampinjone, kui koduseid pole)
3 õuna (soovitavalt kohalikku)
2-3 tomatit
ketšupit
150 -200 gr pakk riivitud juustu

Valmistamine
Valmista pehme pärmitaigen. Selleks sulata pärm suhkruga, lisa sool ja kardemon, siis soojendatud piim (külma piimaga taigen ei kerki), õli. Sega ja lisa jahu. Sõtku parajalt pehme taigen ja pane sooja kohta rätiku alla kerkima. Kui taigen kerkib, siis. kuumuta pannil õli, lisa hakitud sibul, kuumuta sibul läbipaistvaks, lisa hakkliha ja riivitud porgand ning prae kergelt läbi. Maitsesta soola ja pipraga ning sega juurdr singikuubikud. Pane ahjuplaadile küpsetuspaber, rulli lahti kerkinud taigen. Taignale pane ühtlase kihina liha, siis hakitud paprika, seened, õunad, tomativiilud, nõrutatud ananassikuubikud. Triibuta üle kergelt ketšupiga ja pane ahju. Umbes 20-25 minuti pärast raputa küpsetis üle riivjuustuha ja küpseta veel 10-15 minutit. Tulemus on meeldivalt mahlane ja hästi toitev.