Kalatoitude retseptid

Fenkoli-peedisalat lõhega 

Angelica Udeküll, 27. juuni 2012, 05:47
Fenkoli-peedisalat forelligaFoto: Daisy Lappard
Fenkol on õrnalt aniisimaitseline mugul, mida Eestis teatakse ka apteegitilli või aed-mustköömne nime all. Sobib ideaalselt kalaga.

Kogus: kahele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
1 tk Peet (väike)
1 spl Oliiviõli
1 tk Apteegitill ehk fenkol
80 g Suitsulõhe
2 peotäit Lambasalat
KASTE
80 g Hapukoor
1 tl Mädarõigas (marineeritud)
1 tl Sidrunimahl
1 spl Murulauk (hakitud)

Valmistamine
1. Koori peet ja lõika sektoriteks.
2. Aseta peet ahjuplaadile, piserda õliga üle ja maitsesta soola ning pipraga.
3. Küpseta 200 kraadi juures umbes 40 minutit, kuni peet on pehme.
4. Keeda fenkolit soolaga maitsestatud vees umbes viis minutit ja lisa ahju peedi juurde. Küpseta koos peediga viimased 20–30 minutit.
5. Küpsemisega samal ajal sega kokku kaste.
6. Serveerimisel aseta taldrikule värsked salatilehed, sellele peet ja fenkol ning kõige peale puhastatud suitsulõhe. Serveeri kastmega

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee