Kasutajate retseptid
9. märts 2007, 12:17

Karjala pirukas

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
Taigen:
2dl külma vett
1tl soola
3dl rukki jahu
2dl nisujahu
Täidis:
1l piima
4dl pudruriisi
1tl soola
Kastmiseks:
2dl piima
50g võid

Valmistamine
Tee täidis: keeda aeglasel tulel riisipudru valmis ja lase jahtuda. Sega taigna koostisosad tugevaks taignaks. Rulli taigen kangiks ning jaga 24 tk. Vormi neist lapikud kettad, hoia kile all, et ei kuivaks ära. Puista tööpinnale ohtralt rukkijahu ning rulli ketastest taignaplaadid. raputa jahu peale ning aseta kile alla kuhja. Enne täidise lisamist põhjale eemalda liigne jahu ning lisa 2 spl täidist ning näpi servad peale kinni Küpseta 300C juures 15 min kuni kergelt pealt pruunikad. Sulata või piima hulka ning kasta valmis pirukaid kohe, kuumalt sinna sisse. Hoia kaetult . NB: parimad munavõiga