Klassikaline kõrvitsasalatFoto: Hele-Mai Alamaa
Hele-Mai Alamaa 8. detsember 2011 08:23
Kõrvitsasalatile annavd maitse lihtsad asjad - äädikas, suhkur, sool ja nelk.

Koostisosad
5 l Kõrvits (puhastatud ja tükeldatud)
2.5 l Vesi
1.2 - 1.5kg Suhkur
1 spl Nelk
1 spl Vürts
5 juppi Kaneelikoor
12 spl Äädikas 30%-line

Valmistamine
Koori, puhasta ja tükelda kõrvits. Jäta tükid külma veega üle öö seisma, see peaks
kõrvitsa hiljem krõmpsu hoidma.
Valmista marinaad: vesi, äädikas, suhkur, muud maitseained – kõik läheb korraga potti. Lase keema tõusta, lisa osa kõrvitsakuubikuid, nii palju, kui suudad korraga kontrollida. Lase neil ainult kergelt läbipaistvaks tõmbuda, korja kohe purki, vala kuum marinaad peale ja sulge.Korda, kuni kõik kuubikud on purgis.