JõulukpasasFoto: Hele-Mai Alamaa
Eesti köök
30. november 2011, 10:49

Jõulukapsas

Kapsas, mille pärast jõuluigatsus vahel peale tuleb.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
1 kg Hapukapsas
50 - 100 g Hanerasv
2 tk Sibul (suur)
3 tk Õun (väike, eestimaine hapu talisort)
3 spl Köömen
1 pdl Õunavein
Sool
Suhkur

Valmistamine
Võta üks paksu põhjaga malmpott, sulata seal hanerasv, prae kergelt peeneks hakitud sibulad ja õunad. Lisa köömned. Lõpuks kapsad, keeruta veel sutsukene praadida. Pane ahi sooja, 150 kraadi. Vala vein kapsastele (eriti mõnus on Põltsamaa Kuldne), ja sups pott ahju. 3–4 tundi võib rahus haududa, natuke tuleb silma peal hoida ja vajadusel lisada vedelikku, soola, suhkrut. Kaant ära peale pane. Alkohol aurustub ja purju ei tee, lapsed võivad ka rahus ette tõsta.