Part apelsinivestisFoto: Hele-Mai Alamaa
Linnuliha retseptid
30. november 2011, 10:48

Part apelsinivestis

Pardiisu korral tuleb seada sammud supermarketi külmleti juurde, kahjuks. Aga hullu pole. Kui paned pardi külmkappi aeglaselt sulama, siis saab see pea sama hea kui tema värske vend. Ööpäev kulub ja nüüd võib maitseainetega kallale minna.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
1 tk Part
1 tk Sidrun
2 - 3 tk Apelsin
Sool
Must pipar
4 - 5 tk Õun
1 pulk Kaneelikoor
Hapukas tarretis (soovi korral)

Valmistamine
Pese ja kuivata lind, hõõru korralikult seest ja väljast värske sidruniga. Seejärel ka jämeda värskelt jahvatatud soola ja pipraga. Täidise võib valmistada vastavalt fantaasiale – hapukapsad, hakkliha, ploomid, aprikoosid, küüslaugud, pähklid, jõhvikad, kõik sobib. Mina täitsin hapu-hapude eestimaiste õunte ja mõne kaneelikoorega. Vajutasin hambatikuga kinni, et kõik, mis kõhtu topitud, seal ka püsiks. Nüüd võib linnu veel ööpäevaks jahedasse seisma jätta. Kui tähtis päev käes, saab ta kohe ahju saata.Ahi keera 200 kraadi peale. Torgi pardi rind kahvliga auguliseks, siis pääseb rasv välja voolama. Seepärast peaks pann olema sügavamat sorti. Pealt kasta lindu otse apelsinist värske mahlakesega. Kui mõni koht kipub kärssama, aseta tühjaks pigistatud apelsinikoor sinna peale. Annab mõnusa mõrkjashapuka maitse. Hoia praadi ahjus kaks tundi. Kui lind küps, tuleb pannile kogunenud rasv leeme pealt hoolikalt ära valada. Seda võib kasutada kapsaste hautamiseks või määrida lastele rinna peale, kui kurgus miskit krõbiseb. Kastme valmistamiseks sega pannile kogunenud leeme sisse paar supilusikat hapukat tarretist. Minul oli ploomi oma just käepärast. Aga sobib ka niisama. Ja maitseb oi, oi, oi kui hõrgult.