Jõuluräimed kahes kastmesFoto: Jaan Heinmaa
Kalatoitude retseptid
30. november 2011, 10:46

Jõuluräimed kahes kastmes

Üks tegu, kaks maitset: pikantne sinepine ja mahedam küüslaugune. Räimed võid valmistada päev-paar varem, et need jõuaks enne laualepanekut hästi maitsestuda.

Kogus: kaheksale
Valmistusaeg: 20-40 min
+ ööpäev maitsestumiseks

Koostisosad
1 kg Räimefilee
6 dl Vesi
3 dl Valge veini äädikas
1 spl Sool
SINEPIKASTE
3 spl Sinep
3 spl Suhkur (pruun)
2.5 tl Sool
Valge veini äädikas või
2 spl Õunaäädikas
3 spl Vesi
0.5 dl Õli
2 spl Aedtill (hakitud)
KÜÜSLAUGUKASTE
2 dl Maitsestamata jogurt
4 küünt Küüslauk (purustatud)
3 spl Suhkur
2.5 tl Sool
2 spl Valge veini äädikas
2 spl Aedtill (hakitud)

Valmistamine
Sega vesi, äädikas ja sool. Puhasta räimerümbad luudest ja uimedest. Leota fileesid 2–3 tundi ja nõruta. Sega kokku kastmed. Jaga räimed kahte purki, ühte purki pane sinepikaste ja teise küüslaugukaste; kastmed pane vaheldumisi kalakihtidega. Jäta ööpäevaks maitsestuma. Serveeri tumeda röstitud leivaga.