Veiseliha retseptid

Oa-hakklihakaste täisterariisiga 

Airi Mägi ja Birgita Eva Tamm, 9. november 2011, 06:41
Oa-hakklihakaste täisterariisigaFoto: Lauri Kulpsoo
Talvel on soe söök ja soe köögiviljalisand organismile kergemini seeditavad kui toorsalat.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
Veisehakkliha või
450 g Kalkunihakkliha
100 g Sibul
170 g Paprika (roheline)
15 g Küüslauk
Oliiviõli
0.25 tl Harilik pune
0.25 tl Basiilik (värske)
0.25 tl Kurkuma
0.25 tl Must pipar
Sool
Worcestershire'i kaste
Sojakaste
0.5 tl Tšillipulber
45 ml Punase veini äädikas
400 g Konservoad
240 g Täisterariis
300 g Tomat

Valmistamine
Puhasta sibul, küüslauk ja paprika ning tükelda. Prae hakkliha kergelt kuumas õlis koos köögiviljadega. Maitsesta soovi järgi erinevate maitseainete ja kastmetega.Tükelda tomat, lisa kastmele ja kuumuta segu mõned minutid. Lõpupoole lisa konservoad ja kuumuta uuesti.Keeda riis soolaga maitsestatud vees. Serveeri koos oa-hakklihakastmega. Juurde võid pakkuda aurutatud, keedetud või vokitud köögivilju. Riisis asemel võid kasutada odrakruupe.