Kiudainerikkad toidud

Porgandikaraskid 

Ivika Türkson, 7. november 2011, 06:38
PorgandikaraskidFoto: Jaan Heinmaa
Porgandikarask on tänu porgandile ja odrajahule mõnus tervislik amps. Enamasti maitseb karask hästi just vahetult pärast ahjust tulekut, ent porgandikarask on hea ka päev hiljem. Hapukoorega küpsetatud karask saab maitsvam ja rammusam, maitsestamata jogurt muudab küpsetise tervislikumaks.

Koostisosad
Hapukoor või
500 g Maitsestamata jogurt
1 tk Muna
0.5 tl Sool
3 spl Suhkur
60 g Või (sulatatud)
1.5 dl Nisujahu
3.5 dl Odrajahu
0.5 tl Söögisooda
150 g Porgand (riivitud)

Valmistamine
Riivi toores porgand peenikese riiviga. Klopi muna suhkru ja soolaga lahti, sega hapukoore või jogurtiga. Ühenda jahud ja sooda. Lisa jahusegu muna ja hapukoore või jogurti segule, klopi pisut. Sega juurde sulatatud või ja lõpuks riivitud porgand. Pane tainas võiga määritud väikestesse keeksivormidesse või vormi ahjuplaadile väiksed pätsid. Küpseta 180 kraadi juures 30–40 minutit.
Kogus 15 tükki.