Kartuli-tangupuder seentegaFoto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
7. november 2011, 06:43

Kartuli-tangupuder seentega

Seentega täiendatud mulgipuder on justkui prae eest. Hästi sobivad sellesse nii värsked metsaseened kui leotatud soolaseened.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min
1 tund ja 10 minutit

Koostisosad
1.5 kg Kartul
1.5 l Vesi
1.5 dl Odratang
300 g Kukeseen või
200 g Soolaseened
50 g Või
1 tk Sibul
Sool
SERVEERIMISEKS
100 - 120 g Peekon

Valmistamine
Koori ja tükelda kartulid, keeda soolakas vees poolpehmeks (umbes 10 minutit). Laota kartulitele pestud tangud, kuid ära sega. Hauta tasasel tulel 30–40 minutit ehk kuni tangud on pehmed. Prae tükeldatud seeni kuival pannil, kuni neist eralduv vedelik aurustub. Lisa pannile või ja hakitud sibul ning prae viimane kergelt kuldseks. Tõsta segu pudrupotti ja klopi puulusikaga ühtlaseks. Prae peekon krõbedaks ja serveeri koos pudruga.