Bruschettad spinati ja ricottagaFoto: Kristel Vokk
Kiudainerikkad toidud
1. november 2011, 06:58

Bruschetta spinati ja ricotta´ga

Mõnus vaheldus tavapärastele bruchetta´dele, mis sobivad nii suupisteks veini kõrvale kui ka niisama näksimiseks.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
8 viilu Ciabatta
Oliiviõli
100 g Beebispinat
15 g Või
0.25 tl Muskaatpähkel (värskelt riivitud)
2 küünt Küüslauk
Ricotta või
150 g ricotta-kohupiimapasta
2 tl Sidrunimahl
Sool
Must pipar

Valmistamine
1. Määri ciabatta-saia viilud oliiviõliga ning küpseta ahjus krõbedaks.
2. Haki spinatilehed väiksemaks ning loputa jooksva vee alt läbi. Pane pannile või sulama, lisa sulanud võisse hakitud küüslauguküüned. Lisa juurde kurnatud spinatilehed ning prae kuni liigne vedelik on spinatist aurustunud. Maitsesta muskaatpähkli ja vähese soolaga.
3. Maitsesta ricotta soola ja sidrunimahlaga.
4. Tõsta krõbedatele saiadele veel soe spinatisegu ning kata ricotta´ga. Jahvata peale pisut värsket pipart ning söö kohe.