SibulabatoonFoto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
25. oktoober 2011, 11:14

Sibulabatoon

Mõnus supilisand.

Koostisosad
25 g Presspärm või
11 g Kuivpärm
3 dl Vesi (käesoe)
1 spl Suhkur
0.5 tl Sool
7 dl Nisujahu
1 spl Õli
SIBULA-JUUSTULISAND
1 küüs Küüslauk
2 spl Õli +
1 spl Vesi
1 dl Riivjuust (Emmentali tüüpi)
2 tk Sibul

Valmistamine
Täidise tegemiseks hauta hakitud sibulat ja küüslauku õli ja vee segus 7–8 minutit ning lase jahtuda. Sulata presspärm käesoojas vedelikus. Lisa mikserdades sool, umbes pool soolaga segatud jahust, pärmi toitmiseks vajalik magusaine ja toiduõli. Kuivpärmi kasutamisel sega see esimese jahukoguse hulka. Sõtku juurde ülejäänud jahu. Lase tainal kerkida rätikuga kaetud kausis 15–30 minutit, kuni maht kahekordistub. Kummuta tainas lauale, sõtku korraks läbi ja tõsta küpsetuspaberilehele. Vajuta seal jahuste kätega või tainarulli abil ristkülikuks. Kata sibulaseguga, riputa üle riivjuustuga ja keera pikemast servast alates rulli. Lase uuesti kõrgeks kerkida ja pintselda üle leige veega. Küpseta 200-kraadises ahjus 30–40 minutit.