Küpsetised

Sibulapirukas II 

Tiina Lebane, 16. november 2011, 06:50
Sibulapirukas IIFoto: Rene Riisalu
Sibulapirukas on oodatud uudseveini kõrvale sel nädalal Prantsusmaal ja mujalgi maailmas. Silmailu huvides tõsta heledaid ja punaseid sibulasektoreid põhjale vaheldumisi.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
2.5 dl Täisteranisujahu
0.5 tl Küpsetuspulber
1 dl Õli
1 dl Hapukoor
SIBULATÄIDIS
3 tk Punane sibul
3 tk Sibul
0.5 dl Õli
1.5 dl Riivjuust
1.5 dl Hapukoor
1 tk Muna
1 tl Sool
0.5 tl Muskaatpähkel (riivitud)
0.5 tl Valge pipar (jahvatatud)
0.5 tl Estragon (kuivatatud)

Valmistamine
Sega jahu ja küpsetuspulber. Lisa õli ja hapukoor ning sega tainaks. Patsuta tainas 24-cm läbimõõduga pirukavormi põhjale. Torka tainasse kahvliga mõned augud, et see küpsemise ajal ühtlasemalt kerkiks. Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 10 minutit.
Koori sibulad ja lõika iga sibul 4 sektoriks. Hauta sibulasektoreid kuumas õlis 5-7 minutit ja tõsta pool kogusest eelküpsenud põhjale. Klopi lahti muna, lisa hapukoor, riivjuust ja maitseained ning vala sibulatele. Tõsta täidisele ülejäänud sibulasektorid. Küpseta pirukat 200-kraadises ahjus 20-25 minutit. Enne serveerimist lase pirukal veidi maha jahtuda.
Kogus 8 lõiku.