Kolm lihtsat peedisalatitFoto: Daisy Lappard
Eesti köök
24. oktoober 2011, 06:11

Kolm lihtsat peedisalatit

Sinepine salat, koore-mädarõikane salat ja juustune salat - igale maitsele midagi. Koguseid pole koostisosadele lisatud, seega valmista neid nö vaba käega.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
SINEPINE SALAT
Peet (keedetud)
Dijoni sinep
Palsamiäädikas
Õli
Sool
Sinepiseemned
KOORENE SALAT
Peet (keedetud)
Apteegitill ehk fenkol
Hapukoor
Sidrunimahl
Mädarõigas
Sool
JUUSTUNE SALAT
Peet (keedetud)
Punane sibul
Sidrunimahl
Oliiviõli
Must pipar
Sool
Feta juust

Valmistamine
Sinepine salat1. Sega kastmeks sinep, palsamiäädikas ja õli.2. Koori ja haki peet ning sega kastme ja sinepiseemnetega.3.Maitsesta kergelt soolaga. Enne serveerimist lase salatil umbes pool tundi marineeruda.Koorene salat1. Haki apteegitill ja keedupeet.2. Sega kastmeks hapukoor, sidrunimahl ja mädarõigas.3. Sega omavahel kaste ja peet ning apteegitill.4. Maitsesta kergelt soolaga.SOOVITUS: Salatisse sobib lisada ka hapukat õuna. Juustune salat1. Haki keedetud peet ja sibul.2. Maitsesta soola, sidrunimahla, oliiviõli ja musta pipraga.3. Pudista salatile fetajuustu.SOOVITUS: Salatisse sobib lisada ka kappareid.