Keeks kuivatatud jõhvikategaFoto: Daisy Lappard
Küpsetised
4. oktoober 2011, 06:06

Keeks kuivatatud jõhvikatega

Ürtidega luhvtitatud kohev jõhvikakeeks on mõnus kuuma teega.

Kogus: kaheksale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
100 g Või
175 g Suhkur
2 tk Muna
175 g Nisujahu
0.5 tl Küpsetuspulber
1 dl Hapukoor
1 tk Sidrun (värskelt pressitud mahl)
1 spl Tüümian (hakitud, värske)
100 g Jõhvikas (kuivatatud)

Valmistamine
1.  Vahusta toasoe või suhkruga kohevaks vahuks.2.  Lisa võivahu hulka ükshaaval munad, sega pidevalt kloppides.3.  Sega jahu küpsetuspulbriga ja lisa tainale.4.  Sega taina hulka hapukoor, sidrunimahl, hakitud tüümian ja jõhvikad.5.  Kalla tainas keeksivormi ning küpseta 180kraadises ahjus umbes 45 minutit.SOOVITUS* Kontrolli keeksi küpsust puutikuga, mis peab keskele torgates jääma kuiv.* Tüümiani võid asendada ka rosmariiniga, kuid ära kogustega liialda, et ürtide maitse ei hakkaks domineerima.