Keeks kuivatatud jõhvikatega
Kogus: kaheksale
Valmistusaeg: 40-60 min
Koostisosad
100 g Või
175 g Suhkur
2 tk Muna
175 g Nisujahu
0.5 tl Küpsetuspulber
1 dl Hapukoor
1 tk Sidrun (värskelt pressitud mahl)
1 spl Tüümian (hakitud, värske)
100 g Jõhvikas (kuivatatud)
Valmistamine
1. Vahusta toasoe või suhkruga kohevaks vahuks.2. Lisa võivahu hulka ükshaaval munad, sega pidevalt kloppides.3. Sega jahu küpsetuspulbriga ja lisa tainale.4. Sega taina hulka hapukoor, sidrunimahl, hakitud tüümian ja jõhvikad.5. Kalla tainas keeksivormi ning küpseta 180kraadises ahjus umbes 45 minutit.SOOVITUS* Kontrolli keeksi küpsust puutikuga, mis peab keskele torgates jääma kuiv.* Tüümiani võid asendada ka rosmariiniga, kuid ära kogustega liialda, et ürtide maitse ei hakkaks domineerima.
Kommentaarid (0)