Lõunasöögi retseptid

Traditsiooniline seapraad sinepi-vürtsikiluglasuuriga 

Harri Ilves, 3. oktoober 2011, 06:01
Traditsiooniline seapraad sinepi-vürtsikiluglasuurigaFoto: Jaan Heinmaa
Liha küpsetamisel kata liha fooliumiga või küpseta liha küpsetuskotis. Nii jäävad suured lihatükid mahlased ja mõnusad. Alles vahetult enne liha valmimist eemalda foolium ja anna lihale pruunikas jume.

Kogus: kuuele

Koostisosad
1.5 - 2 kg Seapraetükk kondiga
2 dl Sinep
100 g Vürtsikilu
1 spl Suhkur
Must pipar

Valmistamine
Puhasta kilud ja purusta saumikseris. Lisa sinep ja suhkur ning sega hoolikalt. Vajadusel lisa pipart. Pese ja kuivata lihatükk, tõsta ahjupannile ja määri maitseseguga. Enne ahju tõstmist vala pannile 2 dl vett, et liha ära ei kuivaks. Küpsetamise ajal kasta liha aeg-ajalt leemega. Küpseta lihatükki 175-kraadises ahjus, kuni liha sisetemperatuur on 80 kraadi.