Kohupiima-kamatiramisuFoto: Angeelika Kang
Kiudainerikkad toidud
3. oktoober 2011, 05:27

Kohupiima-kamatiramisu astelpajumarjadega

Kiire ja lihtne magustoit, millele lisab põnevat maitset kamajahu. Astelpajumoosi võid asendada külmutatud astelpajumarjadega.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min
Valmistamisaeg 20 minutit + 6 tundikuni üle öö külmkapis

Koostisosad
500 g Kohupiimapasta
2 dl Tuhksuhkur
1 tl Vanill- või vanilliinsuhkur
1 dl Kamajahu
2 dl Rõõsk koor 35%-line
Savoiard või
150 g Lady&#034s Finger küpsised
IMMUTAMISEKS
2 dl Espresso
2 spl Liköör &#034Vana Tallinn&#034
VAHELE
Astelpajumoos või
2 dl Astelpajumarjad
3 spl Tuhksuhkur
PEALE
Kakaopulber
Astelpajumarjad või
Meliss

Valmistamine
Vahusta koor. Sega omavahel kohupiim, tuhk- ja vanillsuhkur, kamajahu ja vahustatud koor. Sega espresso ja liköör. Tõsta neljandik kohupiimasegust kausi põhja. Kasta küpsised ükshaaval kohvisegusse ja lao kohupiimasegu peale. Kata astelpajumoosi või tuhksuhkruga segatud astelpajumarjadega. Tee nii mitu kihti, kuniks jätkub küpsiseid ja kreemi. Kata kauss toidukilega ja hoia külmkapis 6 tundi kuni üle öö. Serveerimisel puista peale kakaopulbrit ja kaunista melissiga.