Banaani-hapukooreleibFoto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
12. oktoober 2011, 06:18

Banaani-hapukooreleib

Soojalt võiga serveerides on see leib suurepärane kohvikõrvane.

Koostisosad
0.5 + 3 dl Suhkur
0.5 tl Kaneel (jahvatatud)
75 g Või
2 tk Muna
3 tk Banaan (hästi küps)
200 g Hapukoor
2 tl Vanill- või vanilliinsuhkur
0.5 tl Kaneel (jahvatatud)
0.25 tl Sool
0.5 spl Söögisooda
3 dl Jahu
1.5 - 2 dl Täistera jahusegu
60 g Kreeka pähkel (hakitud)

Valmistamine
Määri 1,5-liitrine keeksivorm võiga. Sega 0,5 dl suhkrut ja 0,5 tl kaneeli. Puista vorm seguga üle. Vahusta või 3 dl suhkruga. Sega hulka munad, püreeritud banaanid, hapukoor, vanillsuhkur ja kaneel. Lisa sool, sooda ja jahud ning hakitud pähklid. Tõsta tainas vormi. Küpseta 175-kraadises ahjus 75–90 minutit, kuni sissevajutatud tikk väljub puhtana. Lase 10 minutit vormis jahtuda ja kummuta siis välja.
Kogus 12 tükki.