Kodune müsliFoto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
6. september 2012, 05:54

Kodune müsli

Maitsev ja kiiresti valmiv müsli sisaldab mandleid ja kuivatatud kirsse, kuid loomulikult võid sinna oma äranägemise järgi lisada pähkleid, seemneid, kuivatatud puuvilju. Hommikul on seda hea piima või jogurtiga serveerida, päeva jooksul niisama krõbistada.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
1 spl Oliiviõli
4 dl Kaerahelbed (jämedad)
75 g Või
2 spl Mesi
0.5 dl Demerara suhkur või
Pruun suhkur
75 g Mandlid (hakitud)
50 g Kirsid (kuivatatud)

Valmistamine
Kuumuta õli suurel pannil keskmisel kuumusel. Lisa kaerahelbed ja kuumuta pruunikaks ja krõbedaks, u 5 min. Vala küpsetuspaberile jahtuma. Sulata samal pannil või, sega hulka mesi ja pruun suhkur. Kuumuta segades, kuni tekivad mullid. Vala kaerahelbed pannile tagasi. Kuumuta segades veel 5 minutit. Vala küpsetuspaberile ja lase jahtuda. Jahtunult vala õhukindlasse nõusse, lisa hakitud mandlid ja kirsid. Võid panna ka pähkleid ja muid kuivatud puuvilju-marju.