Sarvesaiad singi ja juustugaFoto: Jaan Heinmaa
Hommikusöögi retseptid
12. oktoober 2011, 06:17

Sarvesaiad singi ja juuustuga

Krõbedad soojad sarvesaiad on hommikul võrratud! Vaid taina peaks eelmisel õhtul valmis tegema ja külmkappi ootele jätma.

Koostisosad
150 g Või
1.75 dl Piim
1 tl + 1.5 spl Suhkur
25 g Presspärm
5 dl Jahu
1 tl Sool
1 tk Muna
75 g Sink
75 g Riivjuust
Petersell (hakitud) või
Porrulauk
1 tk Muna (määrimiseks)

Valmistamine
Sulata 50 g võid ja jäta jahtuma. Sega 1dl käesooja piima 1 tl suhkruga ja lahusta selles pärm. Lisa 1 dl jahu ja klopi hästi läbi. Lisa 0,75 dl toasooja piima, 1,5 sl suhkrut ja muna. Klopi ühtlaseks. Lisa jahtunud sulatatud või.
Mõõda suurde kaussi 4 dl jahu ja 100 g külma võid ning haki noaga läbi, jättes või u 0,5–1 cm tükkideks. Vala vedel tainas jahu-või hulka, sega ühtlaseks. Kata kauss toidukilega ja pane vähemalt 4 tunniks külmkappi.
Vormi tainas rohke jahuga laual 2 palliks ja rulli kumbki õhukeseks kettaks. Lõika 8 sektoriks. Iga sektori laiemale osale riputa riivjuustu, hakitud sinki ning maitse järgi peterselli või porrut. Keera rulli, tõsta ahjuplaadile ja lase tund soojas kohas rätiku all kerkida. Määri pealt vähese veega segatud lahtiklopitud munaga. Küpseta 200-kraadises ahjus kuldpruuniks.
Kogus 16 tükki.