Suitsutatud vutid trühvlivinegreti ja kõrvitsapüreega
Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min
Koostisosad
4 tk Suitsutatud vutt (Tallegg)
2 tk Porgand
1 tk Naeris
1 tk Lillkapsas
50 g Suhkruhernes
50 g Põldoad
Roheline salat (frisee või lollo rosso)
Petersellilehed
KÕRVITSAPÜREE
0.25 tk Kõrvits (soovitavalt muskaatkõrvits)
1 dl Hapukoor
Trühvliõli
Õli
Sool
TRÜHVLIVINEGRETT
Trühvliõli
4 spl Oliiviõli
1 tl Valge veini äädikas
Mandlilaastud
Sool
Valmistamine
Puhasta köögiviljad ja lõika sobiva suurusega enam-vähem ühesuurusteks tükkideks. Seejärel keeda soolaga maitsestatud vees peaaegu pehmeks. Jäta väike krõmps köögiviljadesse sisse (välja arvatud aedoad, mis tuleb keeda eraldi). Vinegreti jaoks sega omavahel koostisained. Vajadusel maitsesta.Koori kõrvits ja lõika ühesuurusteks kuubikuteks, seejärel aseta ahjuplaadile ning piserda üle õliga. Küpseta ahjus 150 C kraadi juures pehmeks. Seejärel püreesta ühtlaseks massiks ning maitsesta trühvlimahla ja soolaga.Pese salatilehed ja leota jääkülmas vees umbes 10 minutit. Seejärel võta salatilehed veest välja ja rebi käte vahel kaussi väiksemateks ribadeks. Sega salati hulka köögiviljad ja trühvliõli. Serveerimisjuhis: aseta taldriku keskele kõrvitsapüree triip, sellele aseta omakorda salat ning peale aseta sobivateks suurusteks tükeldatud suitsutatud vutt. Peale raputa purustatud mandlilaaste ning oledki valmis oma kaaslase üllatamiseks.
Kommentaarid (0)