Kõrvitsa-viskipudingFoto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
26. september 2011, 06:17

Kõrvitsa-viskipuding

Kui sööjate hulgas on ka lapsi, siis võid viski asendada vanilliga maitsestatud apelsinimahlaga. Kui kaloreid ei karda, siis kasuta kohvikoore asemel vahukoort, tulemus on kreemjam. Võid valmistada kas väikestes portsjonivormides või ühes suures vormis.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: üle 60 min
Ettevalmistus 40 min + ahjus 30–45 min

Koostisosad
2 spl Viski
0.5 dl Rosinad
Õli
1 tk Munavalge
1 tk Muna
700 g Kõrvits
1.5 dl Rõõsk koor 10%-line
1 dl Fariinsuhkur
0.5 tl Kaneel (jahvatatud)
0.25 tl Ingver (kuivatud, jahvatatud)
Muskaatpähkel (jahvatatud)
1 dl Kiirkaerahelbed
2 spl Fariinsuhkur
2 spl Või

Valmistamine
Koori ja tükelda kõrvits. Keeda vees pehmeks ja püreeri. Kuumuta viski keemiseni ja sega hulka rosinad. Lase jahtuda. Määri vormid õliga. Klopi lahti muna ja munavalge. Sega hulka kõrvitsapüree, kohvikoor ja 1 dl fariinsuhkrut ning vürtsid. Lisa rosinad koos vedelikuga. Tõsta segu vormidesse. Sega kaerahelbed ja 2 sl fariinsuhkrut, lisa hulka sulatatud või. Raputa segu vormidele. Küpseta 190–200-kraadises ahjus väikesi vorme 30 minutit, suurt 40–45, kuni sissevajutatud nuga jääb puhtaks. Lase jahtuda 1 tund.