Aedniku plaadipirukasFoto: Rene Riisalu
Küpsetised
26. september 2011, 06:15

Aedniku plaadipirukas

Lopsaka täidisega köögiviljapirukas.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
100 g Või
2 dl Täisteranisujahusegu
0.5 tl Sool
2 spl Vesi (külm)
TÄIDIS
3 küünt Küüslauk
2 tk Porgand (suur)
300 g Juurseller
300 g Spargelkapsas
300 g Lillkapsas
1 tl Karripulber
3 spl Sojakaste
1 spl Fariinsuhkur
Sool
150 g Riivjuust
2 dl Piim
3 tk Muna
Õli (hautamiseks)

Valmistamine
Sega sool jahuga ja haki hulka või. Näpi tainas sõmeraks pudiks. Lisa külm vesi ja sega tainaks. Suru tainas 24 -26 cm läbimõõduga pirukavormi põhja ja äärtele ning eelküpseta 200-kraadises ahjus 6-7 minutit.
Haki kooritud küüslauguküüned. Koori ja viiluta porgandid ja juurseller. Hauta küüslaugu-, porgandi- ja selleritükid mõne minuti jooksul väheses õlis poolpehmeks. Eralda brokoli- ja lillkapsaõisikud ning hauta neid teises potis keevas ja väheses vees viis minutit. Sega köögiviljad kokku ning maitsesta karri, sojakastme, fariinsuhkru ja soolaga. Jaota segu eelküpsetatud põhjale. Klopi munad lahti ja sega hulka piim ja riivjuust. Vala segu köögiviljadele.
Küpseta pirukat 200-kraadises ahjus 25-30 minutit, kuni munapiim on hüübinud ja pirukas pealt kaunilt kuldseks küpsenud.
Kogus 8 lõiku.