Kalatoitude retseptid

Pangaasiuserull wasabi ja toorjuustuga 

Epp Mihkels, 26. september 2011, 06:00
Pangaasiuserull wasabi ja toorjuustugaFoto: Jaan Heinmaa
Pangaasius on õrna valge lihaga kala, mille suuri fileesid annab hästi rulli keerata.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
400 - 500 g Pangaasiusefilee
2 - 3 tl Wasabi
175 g Toorjuust
Sool
Must pipar
Nisujahu (paneerimiseks)
2 spl Õli (praadimiseks)
2 spl Või (praadimiseks)

Valmistamine
Aseta kalafilee kahe toidukile vahele ja vajuta lihahaamriga pisut õhemaks ja laiemaks. Tee seda ettevaatlikult, et kalasse ei tekiks auke. Maitsesta fileesid soola ja pipraga ja määri peale wasabi. Jaga toorjuust võrdselt pika ribana kahe filee keskele ja keera fileed pikkupidi rulli, kile abil on seda mugav teha. Paneeri kalarulle jahus ja prae suurel kuumusel või ja õli segus igast küljest minuti jagu. Tõsta rullid ahjuplaadile ja küpseta 180-kraadises ahjus veel 10-15 minutit. Serveerimisel jahvata peale värsket pipart.