Õuna-lusikakoogidFoto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
19. september 2011, 05:32

Õuna-lusikakoogid

Ümmargused õunatäidisega lusikakoogid on mõnus näks vahepalaks või jäätise ja kaneeliga serveeritult maitsev ja kodune magustoit.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
4 tk Õun
2 tk Muna
2 dl Hapupiim
Sool
2 - 3 spl Suhkur
2 dl Nisujahu
1 tl Küpsetuspulber
Õli (praadimiseks)
Kaneel (jahvatatud)

Valmistamine
Pese õunad ja eemalda südamikud. Lõika õunad 0,5 cm paksusteks ratasteks. Sega munad, hapupiim, sool ja suhkur. Lisa küpsetuspulbriga segatud jahu ja sega tainas ühtlaseks.
Kuumuta pannil pisut enam õli ja pare pannkoogid nii, et kastad õunaviili taina sisse ja asetad siis pannile. Valmis kookidele puista peale kaneeli.

IDEE: Õuna-lusikakoogid annavad küllusliku koosluse ka vanillise vahukoorega.